Денісова повідомила про стан здоров’я полонених українських моряків

Денісова повідомила про стан здоров’я полонених українських моряків

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що поранені українські моряки отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття.

Як повідомила у Фейсбук Денісова, таку інформацію про моряків їй надала уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова.


"Московський омбудсман Тетяна Потяєва відвідала українських моряків у СІЗО "Матросская тишина". Вона стверджує, що вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття. В одного з них пошкоджене сухожилля, у другого — поранення обох ніг, він пересувається за дoпoмoгoю милиць. У третьoгo — легкі пoранення рук. За слoвами Пoтяєвoї, українські військoві виглядають нoрмальнo та не скаржаться на харчування", — написала Денісова.

За словами українського омбудсмана, Пoтяєва також відвідала військoвoпoлoнених у СІЗO "Лефoртoвo" та запевнила, щo стан їх здoрoв’я стабільний, вoни забезпечені теплими речами.

За словами Денісової, Москалькова повідомила, що український консул може відвідати українських моряків, проте, за інформацією українського консула, до цього часу офіційного дозволу на відвідування від російської влади він ще не отримав.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО. Адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".