Порошенко оголосив дату об’єднавчого собору українських церков

Порошенко оголосив дату об’єднавчого собору українських церков

Президент України Петро Порошенко заявив, що об'єднавчий архієрейський собор, на якому буде створена українська помісна церква, відбудеться 15 грудня.

За його словами, собор, на якому проголосять створення автокефальної православної церкви в Україні, затвердять її статут та оберуть предстоятеля, відбудеться 15 грудня у Святій Софії, яка протягом століть була центром релігійного життя.

"Його всесвятість вселенський патріарх Варфоломій поінформував мене, що підписав відповідні листи із запрошеннями ієрархам Української православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та ієрархам Української православної церкви Московського патріархату з запрошенням взяти участь у цій надзвичайно важливій історичній події", — сказав президент, виступаючи на Форумі місцевого самоврядування у Києві.

Докладніше — Об’єднання українських православних церков відбудеться добровільно

Нагадаємо, 27 листопада у Стамбулі почалося триденне засідання синоду Вселенського патріархату. 29 листопада синод Вселенського патріархату схвалив текст Томосу про надання автокефалії українькій церкві.