У НАТО обговорять агресію Росії — Столтенберг

У НАТО обговорять агресію Росії — Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що міністри закордонних справ країн альянсу розглянуть на засіданні дестабілізуючу поведінку Росії, яка використала військову силу проти українських кораблів.

Про це він повідомив під час оголошення порядку денного зустрічі міністрів закордонних справ країн альянсу, яка розпочинається сьогодні у Брюсселі.

"Ми розглянемо дестабілізуючу поведінку Росії, адже ми щойно бачили, як Росія використала військову силу проти українських кораблів та арештувала кораблі та моряків. Ми закликаємо Росію негайно звільнити ці кораблі та моряків", — сказав Столтенберг.

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, які з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії.

Україна звернулася до Міжнародної морської організації і висловила протест Росії у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів. На підтримку позиції України висловилися делегації 34 країн-членів організації.