Полонених українських моряків готові захищати понад 50 адвокатів — Полозов

Полонених українських моряків готові захищати понад 50 адвокатів — Полозов

Понад 50 адвокатів виявили бажання захащати захоплених російськими спецслужбами українських моряків, які перебувають в московських СІЗО.

Про це повідомив у Фейсбук адвокат Микола Полозов.

"Кандидатури пропонували як родичі військовополонених моряків, так і громадські організації. Частина адвокатів вже брали участь в судових засіданнях по запобіжний захід, частина звернулася самостійно. З огляду на складність справи, кількість людей, яких необхідно захищати і "токсичність" української тематики в Росії, всі кандидатури вносилися в список тільки на підставі добровільної участі. Проте, кількість бажаючих вже перевищила півсотні людей", — сказав Полозов.

За словами адвоката, 4 грудня в Києві відбудуться наради, в ході яких буде визначено склад адвокатів, які здійснюватимуть захист українських моряків.

Як повідомлялося, адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО.

На фото — Микола Полозов