Помпео вирушає на засідання НАТО, на якому обговорюватимуть питання України — Держдеп США

Помпео вирушає на засідання НАТО,  на якому обговорюватимуть питання України — Держдеп США

Державний секретар США Майкл Помпео 3 грудня вирушає до Брюсселя для участі в зустрічі НАТО на рівні глав зовнішньополітичних відомств, де, серед іншого, будуть обговорювати питання України.

Про повідомляє прес-служба Державного департамент США.

Як повідомляє прес-служба, держсекретар порушить питання розподілу внесків на оборону країн-членів НАТО, операцій НАТО й партнерських відносин, включаючи поглиблення відносин альянсу з важливими партнерами — Грузією і Україною.

Як повідомлялося, Сполучені Штати приєдналися до європейських партнерів і засудили напад на українські військові судна у Керченській протоціВашингтон засудив дії Росії проти України та "закликає президентів Порошенка і Путіна до прямого контакту заради вирішення цієї ситуації".

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, шестеро українських військових зазнали поранень, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до Москви.

У зв'язку з подіями в Азовськом морі 26 листопада на частині території  України запровадили воєнний стан, який триватиме 30 діб.