Для українських полонених моряків передали передачі в СІЗО — Денісова

Для українських полонених моряків передали передачі в СІЗО — Денісова

До утримуваних в Росії українських моряків привезли передачі а також відкрили внутрішньотюремні рахунки, куди родичі можуть перераховувати гроші.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Фейсбук.

За її словами, зараз у СІЗО-2 "Лефортово" відбувається так зване дорозселення, в результаті якого кожного з українських моряків розмістять у восьмиметровій камері, розрахованій на двох арештантів, до кожного з них буде підселено іншого ув'язненого, який теж уперше притягується до відповідальності.

"У місці знаходження наших військовополонених, як стверджує уповноважений з прав людини Російської Федерації Тетяна Москалькова, є двір для прогулянок, у праві на прогулянки вони не обмежені", — повідомила Денісова.

Вона також додала, що за словами Москалькової, моряки, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матросская тишина", вже підводяться і самостійно пересуваються, вони отримують медичну допомогу, гаряче харчування та не висловлюють скарг.

Раніше повідомлялося, що адвокати не можуть потрапити до полонених українських моряків, яких утримують у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

Нагадаємо, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, шестеро українських військових зазнали поранень, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до Москви.

У зв'язку з подіями в Азовському морі 26 листопада на частині території  України запровадили воєнний стан, який триватиме 30 діб.

На фото — Людмила Денісова