Сьогодні в Україні починаються військові збори — штаб

Сьогодні в Україні починаються військові збори — штаб

В Україні сьогодні розпочинаються масштабні збори резервістів та військовозобов’язаних у зв’язку з запровадженням воєнного стану.

Про це повідомляє прес-служба геншабу ЗСУ.


Як повідомляється, будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб) так і у складі навчальних центрів (до 20 діб), які, як передбачається, будуть завершені до початку новорічних свят.

Водночас, заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, але в такому випадку до Збройних Сил України призиватимуться не лише ті особи які перебувають на зборах, а й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування ЗСУ.

"В областях у яких запроваджено воєнний стан передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час яких буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей", — йдеться у повідомомленні.

Читайте також — Воєнний стан не запроваджено в Україні, він є лише на папері

У зв'язку з подіями в Азовськом морі 26 листопада в Україні запровадили воєнний стан на частині території України, який триватиме 30 діб.

25 листопада у районі Керченської протоки прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру.  Російські сили також відкрили вогонь, внаслідок чого шестеро українських військових зазнали поранень. Кораблі "Бердянськ", "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" з екіпажами були доставлені в Керч. В окупованому Криму суд арештував українських моряків.