Голівуд зсередини: Левицький про вокршоп для нових талантів та українське кіно

Голівуд зсередини: Левицький про вокршоп для нових талантів та українське кіно

В Україні стартує воркшоп "Голівуд зсередини" для талановитої молоді, які прагне створювати українське кіно. В ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" режиссер Любомир Левицький розповів про воркшоп, про улюблений жанр кіно українців, а також про те, яким має бути українське кіно. 

Ведучий:

Владислав Красніцький

"Учасниками воркшопу "Голівуд зсередини"були продюсери на режисери, які достатньо авторитетними людьми в кіноіндустрії в Лос-Анджелесі. У мене виникла ця ідея, тому що в Україні пішов зараз дуже сильний підйом  кінематографу у зв’язку з державною підтримкою. Я розумію, що піде нова хвиля талантів і проектів, але всі ці таланти потребують правильної освіти та комунікації з людьми, які вже мають величезний досвід. На перший воркшоп я привіз з в Лос-Анджелеса режисера та продюсера "Ходячих мерців", також Кевіна Мена, власника одного з потужних продакшинів кіно в Голівуді", — зазначив Любомир Левицький.

Режисер наголосив, що це не просто освітня програма, це стартап, який починається з навчання, а продовжується роботою.

Він також додав, що "аудиторія розділилась на дві групи. Перша група — та, яка хоче свою кар’єру зробити у Голівуді. Друга — це ті, хто хочуть створювати кіно вдома, але бути відкритими до всього світу. Таких більшість, десь 70%.  В основному, питання полягали в тому, як і що робити правильно, тобто було дуже багато технічних запитань".

Любомир Левицький також розповів, що комедійний жанр зараз є найпопулярнішим в Україні.

"В кожній країні є улюблені жанри, які найуспішнішими. Що стосується України, то це комедійний жанр, тому що все кіно працює на контрасті. Якщо, наприклад, в країні досить складний період, коли в новинах дуже багато трилерів і хорорів, то люди йдуть в кінотеатр за комедіями. Вони хочуть розслабитись", — прокоментував режисер.

Крім того, Левицький зазначив, що "українське кіно має бути про нових героїв. Оскільки Україна є молодою країною, вона формується, тому треба створювати молодих героїв, починаючи від зразкових військових героїв, а також показувати, що українці — це суперталановита нація".

Прослухати повну версію розмови. 

На фото: Любомир Левицький