Активістка Моріна: Київрада зобов'язала інвестора побудувати музей на Поштовій площі

Активістка Моріна: Київрада зобов'язала інвестора побудувати музей на Поштовій площі

У Київміськраді 29 листопада на голосування було винесено питання подальшої долі історичної знахідки на Поштовій площі, у результаті місцеві депутати схвалили рішення про зміни до інвестдоговору. Чим закінчилося голосування та про які зміни йшлося, в програмі "Культура.Live" розповіла активістка, культурологиня Анабелла Моріна.

"Восени в Київраді було зареєстровано проект рішення щодо розірвання інвестиційного договору на будівництво торгівельного центру на Поштовій площі. Цей проект був схвалений в першому читанні в жовтні, а вчора він був схвалений в цілому. Однак він істотно змінився, бо не передбачає кардинального розірвання інвестиційного договору, а передбачає можливість для інвестора внести зміни до цього договору, а саме в будуванні центру передбачити й будування музею. А якщо інвестор не зробить музей, то буде розірвання договору", — розповіла Моріна.

Крім того, активістка  зазначила про те, що зараз подано до Окружного адміністративного суду позов щодо містобудівних умов й обмежень та в зміни дозволу на будівництво. 

"Музей на Поштовій площі стане таким собі історичним центром, який покаже, як саме розпочиналася історія Києва. Там  були Хрещатицькі ворота, які відкривали прохід відразу у два міста: стародавній Поділ, який, за думками наших архітекторів, був  можливо заснований ще вікінгами, та Верхній Київ, який було започатковано Ярославом", — говорила активістка Моріна.

Нагадаємо, що в ході реконструкції на Поштовій площі Києва, на початку 2015 року  знайшли важливі пам'ятки археологічної та історичної цінності XI-XII століття. Вони свідчать про розміщення на цій територї цілого кварталу Середньовічного Києва. 

Фото взяте з ФБ Підземний музей на Поштовій площі

Прослухати детальніше можете за посиланням