Податок на доходи фізосіб та ПДВ є єдиними надійними статтями доходу в бюджеті-2019 — Рябцев

Податок на доходи фізосіб та ПДВ є єдиними надійними статтями доходу в бюджеті-2019 — Рябцев

Єдиними гарантованими джерелами надходжень до бюджету на 2019 рік є податок на доходи фізичних осіб та податок на додану вартість. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив провідний науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень  Геннадій Рябцев.
 
“Якщо продивитися всі статті доходів, то єдиним достатньо гарантованим з них є податок на доходи фізичних осіб плюс ПДВ. Тобто податкова складова превалює в тих сумах, які потім спрямовуватимуться в тому числі і на соціальні потреби.. Тобто якщо йдеться про приватизацію, повернення коштів певних злочинним шляхом, інвестування, в тому числі пряме іноземне, ми бачимо, що суттєвого зростання за цими показниками не планується”, — зазначив Рябцев.
 
Нагадаємо, 23 листопада Верховна Рада України схвалила в другому читанні і в цілому проект закону про державний бюджет України на 2019 рік. За відповідне рішення проголосувало 240 народних депутатів за мінімально необхідних 226.  Передбачається, що  на наступний рік доходи бюджету складуть 1 трлн 026 млрд гривень, а видатки — 1 трлн 112 млрд гривень.  Дефіцит бюджету має скласти  89, 0 млрд гривень. 
 
Слухати повну версію.