Росія збільшила кількість фейків у ЗМІ та соцмережах — Міноборони

Росія збільшила кількість фейків у ЗМІ та соцмережах — Міноборони

Міністерство оборони України повідомляє, що збільшилася кількість російських фейків та вкидів в інформаційному просторі на військову тематику у соціальних мережах та стрічках новин деяких ЗМІ.

Про це сказав начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай 28 листопада під час брифінгу, повідомляє офіційний сайт Міноборони.

За його словами, фейкові повідомлення виготовлені спецслужбами РФ та "фабрикою тролей" для того, щоб посіяти панічні настрої серед українців у зв’язку із оголошенням воєнного стану у визначених областях України.

Зокрема, за словами пана Чернобая, у деяких ЗМІ та стрічках соцмереж з’являються нібито "накази, директиви та розпорядження" від керівництва Міноборони.

"Однією з цих нісенітниць є нібито "наказ Міністра оборони України" щодо компенсації нестачі автомобільного транспорту у Збройних Силах за рахунок авто на іноземній реєстрації, власники яких не розмитнили свій автотранспорт", — сказав він.

Він наголосив, що усі ці нібито "офіційні документи" та "накази", які начебто мають підписи військового керівництва Міноборони та ЗСУ, не існують та є черговими фейками.

 

Читайте також — Олександр Чекмишев: "Медіаграмотність допоможе боротися з фейковими новинами"


Міноборони називає це черговими проявами "гібридної" агресії Росії проти України та закликає українців не вестися на провокації спецслужб Росії, перевіряти новини та довіряти лише інформації з офіційних джерел.

Як повідомлялося, Росія впродовж останніх двох років втручалась у вибори і референдуми в п'яти країнах-членах НАТО.

Нагадаємо, у зв'язку з захопленням Росією українських кораблів в Азовському морі з 26 листопада до 26 грудня в частині України запроваджено воєнний стан. Зокрема у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.