Антикорупційний суд розмістять у будівлі науково-дослідного інституту

Антикорупційний суд розмістять у будівлі науково-дослідного інституту

Вищий антикорупційний суд України розміщуватиметься в будівлі Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій у Солом'янському районі Києва.

Про це йдеться на сайті Державної судової адміністаціі.

Як йдеться у повідомленні, 8 листопада Кабінет міністрів прийняв рішення про передачу із сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства до сфери управління Державної судової адміністрації будівлю Лабораторного корпусу № 1 по вул. Преображенській, 5/2 та будівлі Лабораторного корпусу № 1 та Адміністративно-лабораторного корпусу № 2 по вул. Максима Кривоноса, 2-а для розміщення відповідно Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та судових палат Вищого антикорупційного суду для здійснення правосуддя в першій інстанції.

Як повідомлялося, 12 листопада вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання для 270 кандидатів, що претендують на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, у межах судової реформи в країні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила другий конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. 

Читайте також — ВАСУ може розпочати роботу в березні 2019 року — Артем Ситник

Станом на 24 вересня 2018 року ВККСУ отримала 342 заяви з пакетами документів до Вищого антикорупційного суду. Створення антикорупційного суду передбачає судова реформа, яку запустили у 2016 році схваленням закону про судоустрій і статус суддів. Проте спеціальний закон щодо діяльності антикорупційного суду Верховна Рада схвалила лише у червні цього року.