Трамп може скасувати зустріч з Путіним через агресію Росії в Азовському морі

Трамп може скасувати зустріч з Путіним через агресію Росії в Азовському морі

Президент США Дональд Трамп пригрозив скасувати заплановану зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним після того, як Росія захопила українські судна в Азовському морі.

Про це пише Washington Post.

В інтерв'ю виданню Трамп заявив, що розглядає можливість скасування двосторонніх зустрічей з Путіним, призначеним в рамках засідання саміту G20 в Буенос-Айресі.

"Я отримаю доповідь про те, що сьогодні відбуватиметься на засіданні G20, і це буде визначальним. Може бути, мене не буде зустрічі. Може, я навіть не зустрінуся з Путіним", — сказав Трамп.

Нагадаємо, саміт "Великої двадцятки" відбуватиметься з 30 листопада по 1 грудня в Аргентині у місті Буенос-Айрес.

Як повідомлялося, 25 листопада кораблі Військово-Морських Сил ЗС України — два малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" — здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Як повідомили у ЗСУ, всупереч міжнародним угодам прикордонні кораблі Росії здійснили агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України — російський корабель здійснив таран українського рейдового буксиру. Російські сили відкрили вогонь, внаслідок цих дій шестеро українських військових зазнали поранень.

Українські кораблі захопили спецпризначенці Росії. У ФСБ Росії заявили про порушення українськими кораблями кордоні і підтвердили затримання українських військових. Згодом стало відомо, що захоплені кораблі перебувають в Керчі.