Через воєнний стан Україна може не отримати кредит від МВФ — політолог

Через воєнний стан Україна може не отримати кредит від МВФ — політолог

У зв’язку з запровадженням воєнного стану Україна може не отримати кредит від Міжнародного валютного фонду, переконаний політолог Кирило Сазонов. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку"прокоментував можливість введення воєнного стану на території України та його наслідки.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"У цьому випадку бойові кораблі російського флоту напали на українські кораблі. Це акт воєнної агресії, акт піратства, і політична реакція має бути. Але виникає питання, чому воєнний стан не було запроваджено ще в 2014-2015 роках. На цьому, ймовірно, наполягали наші західні партнери, які намагалися пом’якшити цю ситуацію", — зазначив Кирило Сазонов.

Він також додав, що в указі президента про воєнний стан, який він скерує до Верховної ради, може бути пункт про обмеження свободи преси, про обмеження зборів. Але цього пункту може і не бути. На сьогодні Національна гвардія і поліція вже працюють в посиленому режимі. Я раджу не виходити з дому без документів.

Політолог наголосив, що, у зв’язку з введенням воєнного стану, Україна може не отримати кредит від Міжнародного валютного фонду.

"Мінусом введення воєнного стану, є те, що Україна не зможе отримати кредит від Міжнародного валютного фонду, оскільки країна, в якій введено воєнний стан, не може отримати кредит. Тож потрібно буде шукати інші фінансові ресурси", — пояснив Сазонов.

Крім того, він сказав, що ймовірним є введення візового режиму і припинення транспортного сполучення з Росією.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко в ході засідання Ради національної безпеки і оборони заявив, що сьогодні Верховна Рада розгляне питання запровадження воєнного стану в Україні у зв’язку з ситуацією в Азовському морі.

Прослухати повну версію розмови.