Українця Сущенка у російській колонії відвідав адвокат

Українця Сущенка у російській колонії відвідав адвокат

Українського журналіста Романа Сущенка у російській колонії відвідав адвокат.

 Про це Українському радіо повідомив його громадський захисник Марк Фейгін.

За словами Фейгіна, він також перебуває 
у місті Кірово-Чепецьк Кіровської області, куди етапували українця, і очікує рішення про особистий візит до українського журналіста у колонії суворого режиму. 

За його даними, Роман Сущенко почувається нормально, хоча є деякі проблеми зі здоров'ям через етапування, журналіст перебуває у приміщенні камерного типу — так званій внутрішній в'язниці колонії, а у сусідній камері відбуває покарання інший українець — Виговський, якого також засуджено за шпигунство.

 

Прослухати

Нагадаємо, на початку листопада засудженого в Росії українського журналіста "Укрінформа" Романа Сущенка етапували до колонії суворого режиму в Кіровській області.

Докладніше — Сущенко став лауреатом Національної премії за захист свободи слова — НСЖУ

Кореспондента медіа-ресурсу "Укрінформ" Романа Сущенка затримало ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві, де він відвідував родичів. Українському журналістові було висунуто звинувачення у шпигунстві і 4 червня 2018 року Московський міський суд його засудив до 12 років колонії суворого режиму.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії залишив без змін рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Романа Сущенка, відхиливши апеляцію сторони захисту.

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!