Порошенко підписав закон про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією

Порошенко підписав закон про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією

Президент України Петро Порошенко підписав закони №8488 про розмитнення автомобілів на єврономерах і закон №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів.

За словами Порошенка, що всі кошти від розмитнення автомобілів на європейських номерах підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію.

"Це — непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто", — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроекти про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто.

Пікетувальники, які збиралися під Верховною Радою, залишились незадоволені ухваленим законом №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів. Вони планують звернутись до президента України Петра Порошенка, щоб він ветував його.

21 листопада депутати відмовилися скасувати нові правила оподаткування авто з іноземною реєстрацією.