Новий представник України у Мінську викликає у росіян суміш поваги і остраху — Саакян

Новий представник України у Мінську викликає у росіян суміш поваги і остраху — Саакян

Новий представник України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Євген Марчук викликає у росіян суміш поваги та остраху. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив політолог, голова Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян.
 
Ведучі: Тамара Гусейнова
 
«Це людина з підручників для російських візаві, яка викликає в них суміш поваги і остраху і вища за своїм статусом і авторитетом, ніж більша частина російських представників”, — вважає Саакян.
 
За його словами, важливо, що серед іншого Євген Марчук вже добре обізнаний з внутрішньою кухнею Мінського процесу.
 
“Це також важковаговик. Це людина зі спецслужбістським бекграундом з еліти радянського КДБ і української Служби безпеки. Єдиний, ким він не був — це президентом. Всі ключові топ-посади, які пов'язані з національною безпекою, паном Марчуком займалися і за оцінками експертів і журналістського середовища, він точно не був не найгірший якщо не найкращий на цих посадах за час української незалежності. Відповідно, це людина, яка дуже добре знає систему національної безпеки і має стратегічне бачення стосовно національних інтересів. По-друге, , це людина з середини Мінського процесу, яка знає мінуси, плюси та підводні камені процесу. Тому мені здається, що це дуже правильна зміна фігур і за цих обставин Україна точно не втратить Мінського процесу”, — вважає Олег Саакян.
 
Нагадаємо, 22 листопада Президент України Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, засідання якої відбуваються у Мінську. Раніше Марчук представляв Україну в безпековій підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. 
 
Слухати повну версію.