На вокальний конкурс ім. Бортнянського до Києва приїхали 24 хори

На вокальний конкурс ім. Бортнянського до Києва приїхали 24 хори

VІ Mіжнародний конкурс вокальних ансамблів та хорів імені Дмитра Бортнянського, що відбудеться в Києві 22-26 листопада, зібрав разом 24 хорові колективи з усієї Ураїнни, а також з Литви та Білорусі. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомила  організатор конкурсу, президент благодійного фонду "Віват Арт" Світлана Сухомлинова.
 
“Цього року заявилося 24 колективи і приїзджає 600 виконавців. Окрім Українських колективів приїдуть хори з Литви та Білорусі. У нас є декілька груп: молодша, середня і старша. Конкурс поділяється на академічний і народний вокал. У молодшій групі переважно хори музичних шкіл і дитячих академій, в середній — музичних училищ і консерваторій, а в старшій — професійні виконавці”, — розповіла Світлана Сухомлинова.
 
За її словами, виконання для кожного хору виконання творів Бортнянського є обов'язковою умовою участі.
 
“Конкурсні прослуховування відбудуться 25 листопада з 10:00 до 18:00 в Червоному корпусі Національного університету ім. Тараса Шевченка в мистецькому салоні та великому залі”, — зазначила Світлана Сухомлинова.
 
Заключний концерт відбудеться в понеділок 26 листопада в Національному будинку органної та камерної музики на вул. Великій Васильківській 77.
 
Слухати повну версію.