Для розслідування нападів на активістів потрібна політична воля — Гур’єва

Для розслідування нападів на активістів потрібна політична воля — Гур’єва

У правозахисній організації  Amnestly International в Україні вважають, що для розслідування нападів на громадських активістів в Україні потрібна політична воля. Про це в ефірі Українського радіо в програмі Сьогодні. Зранку заявила речниця організації Марія Гур’єва.
 
"Якщо щось і просувається, то лише під тиском громадськості. По факту, прогресу в цих справах, політичної волі з боку представників держави, правоохоронних органів немає. Що може змінити цю ситуацію? Для початку ця політична воля. Правоохоронним органам має бути дана чітка вказівка, що за порушення закону треба карати відповідно до цього закону. Потрібно ефективно розслідувати і притягати до відповідальності людину, хто б вона не була, яку б високу посаду вона не займала і які б зв'язки вона не мала з правоохоронними органами. Наразі цього немає", — вважає Марія Гур’єва. 
 
Нагадаємо, за даними правозахисних організацій, від початку 2017 року на представників «третього сектору» було скоєно щонайменше 55 нападів, понаl 40 з яких за останні 12 місяців. Під тиском громадськості 6 листопада  Верховна Рада вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на активістів. 
 
Слухати повну версію.