Осіб, які протестували проти відкриття ресторану в будинку профспілок, відпустили — поліція

Осіб, які протестували проти відкриття ресторану в будинку профспілок, відпустили — поліція

Осіб, затриманих напередодні під час протесту проти відкриття ресторану швидкого харчування KFC в будинку профспілок у Києві, відпустили.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Згідно з інформацією поліції, вчора ввечері у чергову частину надійшло повідомлення про те, що невідомі особи запалили димову шашку, зробили написи на фасаді будинку профспілок, де розміщений заклад харчування, та принесли шини.

"На місце прибули правоохоронці, у результаті інциденту до управління поліції доставили шестеро осіб. Після встановлення їх анкетних даних та надання пояснень усіх відпустили", — йдеться у повідомленні.

Затриманими виявилися активісти, які вважали недоречним відкриття ресторану швидкого харчування у День гідності та свободи в будинку профспілок, де під час Євромайдану загинули люди. Активісти розмалювали заклад написами "Тут померли люди" і "Де ваша гідність?", а також принесли покришки. Разом з активістами був адвокат Масі Найєм, до якого поліція, за його словами, застосувала газовий балончик.

Нагадаємо, будинок профспілок згорів у ніч на 19 лютого 2014 року під час масових акцій протесту в Києві. Будівлю, яку активісти використовували як штаб Революції гідності а також прес-центр, медпункт та житлові приміщення, штурмував спецпідрозділ СБУ "Альфа". За даними Генпрокуратури України, майданівці, захищаючись, застосовували пляшки із запальною сумішшю, через що сталося загоряння. На місці трагедії в пожежі загинули люди.

Суд розпочав розгляд справи про підпал будинку профспілок 12 лютого 2018 року.