Ставки ЄСВ будуть переглядати протягом 6 місяців — експерт

Ставки ЄСВ будуть переглядати протягом 6 місяців — експерт

Ставки Єдиного соціального внеску будуть переглядатися протягом 4-6 місяців. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі Сьогодні. Зранку висловив шеф-редактор інформаційної агенції «Фінансовий клуб» Руслан Чорний.
 
“Мені здається, що ці ставки будуть протягом 4-6 місяців переглядатися тому що дуже багато нарікань від міжнародних експертів щодо того, як Україна ставиться до ЄСВ що робиться з нашими податками. Те, що мало б працювати в ідеальних умовах, в Україні не працює, тому ЄСВ треба буде переглядати для того, щоб не втратити надходження до бюджету”, — зазначив Руслан Чорний.
 
Нагадаємо, з 2016 року було затверджено ставку єдиного соціального внеску на рівні 22%. Одночасно була підвищена  максимальна величина бази нарахування ЄСВ до 34,45 тис. грн).
 
 
14 листопада  Кабінет міністрів схвалив та передав у Верховну Раду проект закону про збільшення з 1 січня 2019 року максимальної величини бази нарахування єдиного соціального внеску з 55 тис. 845,5 грн до 104 тис. 325 грн або 25 мінімальних зарплат. Пропонується встановити регресивну шкалу розміру сплати ЄСВ з заробітної плати, доходу, що перевищує максимальну величину з метою стимулювання до легалізації доходів громадян. Поряд з цим уряд планує посилити відповідальність за несплату ЄСВ. За оцінками мінсоцполітики надходження від цих заходів можуть становити до 10 млрд грн.
 
Слухати програму  повністю.