Гройсман запропонував Раді призначити Маркарову міністром фінансів, а Фріз — міністром у справах ветеранів

Гройсман запропонував Раді призначити Маркарову міністром фінансів, а Фріз — міністром у справах ветеранів

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує Парламенту затвердити Оксану Маркарову на посаді міністра фінансів України і призначити Ірину Фріз на посаду міністра України у справах ветеранів.

Про це повідямляє урядовий портал.

"За підсумками консультацій з парламентською коаліцією і керуючись нормами законодавства, прем'єр-міністр України прийняв рішення направити до Верховної Ради подання на призначення на посаду міністра фінансів України Оксани Маркаровой, яка зараз виконує обов'язки міністра. Також Володимир Гройсман пропонує призначити Ірину Фріз, яка зараз є народним депутатом України, міністром України у справах ветеранів", — йдеться в повідомленні.

27 лютого 2018 року Верховна Рада рекомендувала Кабінету міністрів створити Міністерство у справах ветеранів. В кінці березня Кабмін почав процес створення Міністерства у справах ветеранів.

13 листопада народний депутат фракції БПП, голова парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив про неможливість одночасного реформування Держслужби України у справах ветеранів і створення нового Міністерства у справах ветеранів.

7 листопада "Національний Корпус" разом з ветеранами та представниками інших громадських організацій вимагали під стінами Кабміну створення Міністерства у справах ветеранів.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував реорганізувати Державну службу з питань ветеранів, пізніше уряд створив Держслужбу у справах ветеранів.

7 червня 2018 Верховна Рада підтримала подання Гройсмана про звільнення Данилюка і звільнила з посади міністра фінансів — за його звільнення проголосувало 254 нардепи.

Перед цим відбувся його конфлікт з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, зокрема в частині реформування Державної фіскальної служби.

Оксана Маркарова виконує обов'язкіи міністра фінансів України з 8 червня 2018 року. Вона також є членкинею спостережних рад Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку та Приватбанку.

Додамо також, що Ірина Фріз є головою постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО.