Нацполіція ухвалила рішення розблокувати дороги, перекриті протестувальниками — Шевченко

Нацполіція ухвалила рішення розблокувати дороги, перекриті протестувальниками — Шевченко

Рішення розблокувати усі перекриті дороги, перекриті власниками автомобілів з іноземною реєстрацією, ухвалено керівництвом Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив Українському радіо керівник Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

За його словами, за фактом блокування транспортних комунікацій власниками авітівок на єврономерах у Рівненській, Черкаській, Чернігівській та Житомирській областях правоохоронці відкрили 5 кримінальних проваджень. Через акції протесту рух ускладнено у шести областях.

Прослухати

За словами керівника МВС Арсена Авакова, ліберальна лояльність до "евробляхерів" закінчилася там, де вони перетворили право на протест в утиски прав інших.

Як повідомлялося, власники "євроблях" продовжують блокувати дороги. Автомобілісти вимагають від влади доступного розмитнення авто, зниження вартості пального, якісних доріг та зниження цін на комунальні послуги.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто.

Пікетувальники, які збиралися під Верховною Радою 8 листопада, залишились незадоволені ухваленим законом №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів та планують звернутись до президента України Петра Порошенка, щоб він ветував його.

Також Верховна Рада значно підвищила штрафи за користування нерозмитненими автомобілями.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!