У Києві вшанували пам'ять героїв Небесної сотні

У Києві вшанували пам'ять героїв Небесної сотні

У Києві в День гідності та свободи до хреста на алеї Героїв Небесної сотні, яка 5 років тому була епіцентром подій Революції гідності, вшанувати загиблих героїв прийшли сотні українців.

За словами кореспондентки Українського радіо Дарії Коваль, з нагоди 5 річниці початку Революції гідності на алеї Героїв небесної сотні відбулася молебень. Люди несуть квіти та запалюють лампадки, на місці загибелі Героїв небесної сотні перебувають родичі та знайомі загиблих героїв.

Дата Дня гідності та свободи пов'язана з подіями Євромайдану, який почався після ухвалення тодішньою владою рішення не укладати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС. 21 листопада 2013 року почалися протести, і на Майдані з'явилися перші намети мітингувальників. Після 30 листопада, коли бійці "Беркуту" побили мітингувальників, їхня кількість значно зросла.

Докладніше — Ми шукаємо нові форми пам’яті подій Майдану— директор Музею Революції Гідності

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною, прем’єр-міністр Володимир Гройсман та голова Верховної Ради Андрій Парубій також взяли участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв небесної сотні.

 

Читайте також — Після Революції Гідності люди зрозуміли, що вони є важливим джерелом влади

Нагадаємо, під час подій Революції гідності загинули 106 українців, згодом їх почали називати "Небесною сотнею". Крім того, понад дві тисячі людей отримали поранення.