В Україні власники "євроблях" вийшли на акцію протесту

В Україні власники "євроблях" вийшли на акцію протесту

Представники громадської організації "Авто-Євро-Сила" та автомобілісти вимагають від влади доступного розмитнення авто, зниження вартості пального, якісних доріг та зниження цін на комунальні послуги.

Столичні правоохоронці повідомляють, що в урядовому кварталі відбувається акція автомобілістів, там охоронять порядок близько 800  працівників поліції та нацгвардійців.

У деяких регіонах України активісти почали перекривати дороги, аби привернути увагу до своїх вимог. За інформацією Укравтодору, перекрито рух на окремих ділянках трас Київ-Чоп, Київ-Одеса, Знам'янка-Луганськ-Ізварине та Київ-Харків.

Як повідомляє громадська організація "Авто-Євро-Сила", 20 листопада почалався протест власників авто на європейських номерах проти  законопроекту №8488 про розмитнення автомобілів на євро номерах і законопроекту №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів. За словами автомобілістів, у новій моделі оподаткування авто з іноземною реєстрацією не прибрали коєфіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу на розмитнення імпортних машин, що ввозяться в Україну. Також активісти вимагають знизити розміри штрафів за невчасне розмитнення авто на єврономерах а також можливість поліції отримувати доступ до інформації митників, аби зупиняти автівки на іноземних номерах.

Як повідомлялося, Верховна рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією. Згідно із законом, вартість розмитнення авто визначатиметься залежно від базової ставки і двох коефіцієнтів  об'єму двигуна і віку авто.

Пікетувальники, які збиралися під Верховною Радою 8 листопада, залишились незадоволені ухваленим законом №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів та планують звернутись до президента України Петра Порошенка, щоб він ветував його.

Також Верховна Рада значно підвищила штрафи за користування нерозмитненими автомобілями.

Фото зі сторінки ГО "Авто-Євро-Сила" у Фейсбук