Рекордсмен України, який зламав 163 дошки за 5 хвилин, планує встановити світовий рекорд

Рекордсмен України, який зламав 163 дошки за 5 хвилин, планує встановити світовий рекорд

Закарпатець Ігор Капура, голова федерації Кіошинкай карате Закарпаття, майстер спорту України, тренер вищої категорії, 20 жовтня цього року встановив рекорд України, розтрощивши кулаком 163 дошки за 5 хвилинЯк він готувався до встановлення рекорду та які має плани на майбутнє, Ігор Капура розповів в ефірі День Про.

"Вперше думка про встановлення такого рекорду мені прийшла приблизно 7 років тому. Але я не одразу сфокусувався на цій ідеї. Спершу я хотів встановити рекорд з віджимання на кулаках від підлоги. Я досяг свого власного рекорду, 1000 разів. А потім мені здалося, що, мабуть, варто змінити напрям і більше сфокусуватися на дошках і на карате", – поділився спортсмен.

Капура зауважив, що, хоча й старанно готувався до встановлення рекорду, значну роль відіграв його тривалий спортивний бекграунд.

"Я почав серйозну підготовку, але, мабуть, не таку активну, як багато хто думає. Тому що я займаюся карате вже близько 30 років і приділяю тренуванням значну увагу. І вже перед самим рекордом, коли я вирішив його встановити, я почав активно готуватися останні кілька місяців", – розказав рекордсмен.

Перш ніж визначити ціль, тренер провів експеримент зі своїми учнями, які тримали тренувальні подушки – маківари. Зробивши за 5 хвилин 311 ударів, Ігор Капура визначив свою планку: зламати 200 дошок за 5 хвилин.

"Але коли я отримав ці дошки і забрав їх, я був трошки в шоці, тому що абсолютно всі дошки були сирі і з сучками. Тоді я зрозумів, що, швидше за все, 200 штук я не зламаю. Потім ще виникла інша проблемка, що мої учні, які тримали дошки, не були в змозі так міцно тримати ці дошки, я їх просто "зносив" ударом. Тому в результаті вийшло не 200 штук, як я для себе планував, а 163", – розповів спортсмен.

Ігор Капура переконаний, що будь-який підготовлений спортсмен може зламати кілька десятків дошок. Але в Україні він став першою людиною, що осилила 163 дошки.

"Я запитував у представників книги рекордів України щодо світового рекорду, вони відповіли, що такого ще ніде не було зафіксовано", – поділився Капура.

Далі спортсмен планує брати приступом книгу рекордів Гіннесса.

9 листопада New York Post опублікували відео, де Ван Хао, майстер бойових мистецтв з Китаю, за 37 секунд розбиває 100 цеглин голими руками.

Матеріал підготувала Анастасія Руссу