У Страсбурзі розпочався світовий форум демократії-2018, присвячений гендерному питанню

У Страсбурзі розпочався світовий форум демократії-2018, присвячений гендерному питанню

Журналіст Українського радіо Олена Зелінченко розповіла, що цьогорічний Світовий форум демократії-2018 присвячений гендерному питанню. Також в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" голова Ліги захисту прав жінок Олександра Голуб пояснила мету організації та вказала на подальші плани.

"Світовий форум демократії-2018 щороку присвячений певній тематиці. Цього року це питання гендеру. Питання паритету рівності особливо стосується того, що ніколи не має бути нерівності, яка робить жертвою того, хто постраждав, а насильника виправдовує. Такої ситуації не повинно бути. Європа рухається в цьому напрямку, і Україна також до цього приєднується", — зазначила Олена Зелінченко.

Журналіст Українського радіо розповіла, що "відкриття форуму відбулося зранку. Були представники організаторів цього Світового форуму. Мер Страсбургу говорив про паритет у всьому: у культурі, у політиці. І саме про політику багато йшлося. І це не означає, що жінки хочуть більшого. Насправді, жінки хочуть мати право на те, що мають чоловіки".

Олександра Голуб розповіла про Лігу захисту прав жінок, зазначивши про майбутню роботу цієї організації.

"Ліга захисту прав жінок буде працювати, насамперед, з гендерними стереотипами в медіа. Проект називається "Україна без сексизму", і ми маємо на меті моніторинг реклами і медіа, а також зменшення сексистського контенту. Ми прагнемо, щоб контенту, який дискримінує і жінок, і чоловіків, в нашому медіа просторі не було", — прокоментувала голова Ліги захисту прав жінок.

Вона також пояснила суть компанії, яка "полягає в тому, що ми залучаємо звичайних людей до моніторингу, аби вони могли поскаржитись на такий контент. Якщо реклама буде визнана дискримінаційною, вона буде оштрафована і знята".

Крім цього, Олександра Голуб додала, що "коли ми говоримо про певні тенденції у світовій політиці, то вони є характерними і для України. У світі ще не досягнути повного паритету у правах жінок і чоловіків, але наразі відбуваються громадські рухи".

Нагадаємо, протягом 19-21 листопада у Страсбурзі проходить Світовий форум демократії-2018. Цього року він присвячений питанню гендерної рівності та рівності прав.

Прослухати повну версію розмови.