Комітет Ради дозволив зняти недоторканність з нардепа Березкіна

Комітет Ради дозволив зняти недоторканність з нардепа Березкіна

Комітет Верховної ради з питань регламенту та організації роботи парламенту підтримав подання генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна.

Під час представлення подадання генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Станіслав Березкін звинувачується за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Комітет Верховної ради вирішив, що звинувачення щодо Березкіна не були достатньо обґрунтовані та вмотивовані, тому комітет не підтримав затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту нардепа.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко подав до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Станіслава Березкіна.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав та направив Генпрокурору Юрію Луценку подання на народного депутата України Станіслава Березкіна, ймовірно причетного до заволодіння коштами Ощадбанку під приводом отримання кредиту.