Україна може призупинити членство в Інтерполі — МВС

Україна може призупинити членство в Інтерполі — МВС

Україна розгляне питання про призупинення членство в Інтерполі у разі обрання президентом організації представника Росії.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час 87-ї сесії Генеральної Асамблеї Інтерполу у Дубаї, інформує прес-служба МВС.

За його словами, у разі, якщо доводи України, правозахисників та керівництва інших країн щодо неможливості обрання на посаду представника Росії не будуть почуті, то Україна розглядатиме можливість призупинення членства в Інтерполі.

"Можливе президентство Росії в Інтерполі абсурдне, суперечить духу та цілям організації. Україна розгляне питання щодо призупинення членства в Інтерполі, в разі обрання на посаду президента Інтерполу представника Росії", — заявив Арсен Аваков.

Водночас депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо відомство очолить його віце-президент росіянин Олександр Прокопчук.

Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол повинні після того, як у кінці вересня зник глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей. Згодом він з'явився у Китаї, де проти нього ведеться розслідування через корупцію.