Ми прагнемо створити театр без обмежень — Струтинський

Ми прагнемо створити театр без обмежень — Струтинський

Відкриття Міжнародного фестивалю оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької завершився у Львові — це дійсно хороша подія, переконаний Богдан Струтинський. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" гендиректор і художній керівник Національного театру оперети та голова Національної спілки театральних діячів України розповів про Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької, реконструкцію Національного театру оперети, прем’єру вистави "Москалиця" та Гала-концерт "Оперета єднає".

"Відкриття Міжнародного фестивалю оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької завершився у Львові — це дійсно хороша подія, що відбувалась за підтримки Українського культурного фонду. Дуже багато українських театрів їздить по гастролях. Ті меседжі, які сьогодні йдуть вже від самих театрів, і відкритість до змін дуже радують", — зазначив Богдан Струтинський.

Він додав, що "наша музична і вокальна школа дуже хороша, з високим рівнем. Звичайно, оперне мистецтво традиційне і не відкрите до експериментів, український театр не так технічно оснащений, як закордоном, але позитивні зміни є".

 

Гендиректор і художній керівник  Київського Національного театру оперетирозповів також про реконструкцію театру.

"Щодо Національного театру оперети, то ми займаємось реконструкцією головної сцени. Це зараз на часі.  Ми розшири оркестрову яму, оскільки ставимо опери. Ми прагнемо створити театр без обмежень. Незабаром, 29 листопада, ми презентуємо гала-концерт "Оперета єднає", де будуть представлені мюзикли та популярна європейська музика, яка стала класикою", — прокоментував Струтинський.

Також він зазначив, що нещодавно "в театрі оперети ставили виставу "Москалиця" за Марією Матіос. Це хороша експериментальна вистава. Ми зіграли вже три вистави. Марія Матіос пише правду, молодь розміє ці вистави, таким чином, ми повертаємо українців до того, хто ми є".

Нагадаємо, 13 листопада у Львівській національній опері урочисто стартував ХVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької. Цього року фестиваль проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду. На нього  з’їхались гедиректори і художні керівники усіх оперних театрів України.

Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Соломії Крушельницької проходить уже 30 років.

Прослухати повну версію розмови.