У Києві показали фрагменти кіно для незрячих зі спеціальним звуковим супроводом — Потимко

У Києві показали фрагменти кіно для незрячих зі спеціальним звуковим супроводом — Потимко

У Києві представники львівського обласного осередку всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів — УСІ" презентували фрагменти кінострічок для незрячих зі спеціальним звуковим супроводом.

Про те, що таке аудіодискрипція для людей з вадами зору, розповіла автор ідеї і консультант проекту, незряча науковець Оксана Потимко.

Прослухати

За словами Оксани Потимко, для людей із вадами зору львівськими аудіодискрипторами і звукорежисерами цього року виготовлено звуковий супровід до нових 5 кінострічок, які нещодавно з’явились у кінопрокаті. Це фільми "Червоний", "Іван Сила", "Гніздо горлиці", "Стрімголов" та "Той, хто пройшов крізь вогонь". Аудіодискрипція створювалась у межах соціально-культурного проекту "Кіно для незрячих".

Читайте також —  В Україні діє проект з адаптації фільмів для людей з вадами зору

Вона також нагадала, що у творчому доробку львівських аудіодискрипторів понад 60 мультиплікаційних, художніх, документальних фільмів, співпраця із сотнями акторів, екскурсоводів, батьків та педагогів.

Нагадаємо, 5 листопада у Львові відбулася прем’єра третього фільму з аудіодискрипцією з проекту "Кіно для незрячих" за цей рік – "Той, хто пройшов крізь вогонь".

Проект "Кіно для незрячих" стартував у 2013 році. За цей час для людей з вадами зору було адаптовано близько 10 кінострічок та понад 60 мультфільмів.

Хочеш знати більше — слухай новини на Українському радіо!