Минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав — штаб

Минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав — штаб

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, жоден військовий не постраждав.

Як повідомляє прес-центр Генштабу на сторінці в Facebook, бойовики 5 разів застосовували озброєння, заборонене Мінськими угодами.

За даними генштабу, найбільшу вогневу активність бойовики проявили в районах населених пунктів Жолобок, Новотошківське, Світлодарськ, Травневе, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове.

У зведенні генштабу йдеться, що опорні пункти українських військ поблизу Новотошківського та Світлодарська противник обстріляв з мінометів калібру 120 мм, у районах Травневого та Жолобка бойовики обстрілювали сили ООС з мінометів 82-го калібру та артилерії калібру 122 мм.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року - операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.