Хто винен у зриві опалювального сезону — думка нардепа

Хто винен у зриві опалювального сезону — думка нардепа

У зриві опалювального сезону в низці українських міст є часткова вина постачальників газу, а також НАК “Нафтогаз України”. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі Під прицілом висловив народний депутат, член парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Юрій Одарченко.
 
“Якщо подивитись на місто Сміла чи Кривий Ріг, були постачальники газу, які уклали угоду з Нафтогазом на закупівлю певних обсягів газу. Вони видали їх на міста, міста скористались цим газом і не всюди своєчасно заплатили, але “Нафтогаз”, коли бачив, що постачальник не розрахувався за наданий газ, мусив вживати певних дій: позиватись, порушувати кримінальні справи, якщо вони нечесно виконували свої обов'язки”, — вважає Юрій Одарченко.
 
Разом з тим, народний депутат не виключив, що в зриві початку опалювального сезону є часткова вина місцевої влади.
 
“Можливо також винні і представники місцевої влади, безумовно вони мали на своєму рівні також позиватися, спонукати постачальників газу та працювати з населенням. Я не можу якось коментувати, порушені кримінальні справи стосовно посадових осіб, які працюють в цих містах, можливо в їх діях і є ознаки правопорушень. Нехай правоохоронці розбираються і потім на загал винесуть свої аргументи”, — зазначив Юрій Одарченко.
 
Нагадаємо на межі зриву опинився початок опалювального сезону в 12 містах.У Кривому Розі та Смілі відбулися протести містян через відсутність опалення. 
 
Опалювальний сезон в Україні офіційно стартував15 жовтня. Проте, відповідно до правил, місцеві органи влади ухвалюють рішення про запуск опалення після того, як надворі протягом трьох днів поспіль середня температура повітря становитиме менше 8 градусів тепла. Наразі ситуацію вирішено.
 
Слухати програму повністю.