"Порожні стільці": у Києві провели акцію на підтримку політв’язнів

"Порожні стільці": у Києві провели акцію на підтримку політв’язнів

У Києві провели акцію "Порожні стільці" на підтримку політв’язнів. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" виконавча директорка Центру Громадянських Свобод Олександра Романцова розповіла про мету акції.

"Ця акція зародилася з 80-х років минулого століття. Відтоді 15 листопада вважається днем ув’язненого письменного.Цю акцію ми зробили разом з ПЕН-клубом", — розповіла Олександра Романцова.

Читайте також — Виконавча директорка ПЕНу Тетяна Терен і правозахисниця Олексайндра Матвійчукрозповіли про акцію "Порожні стільці"

Олександра Романцова зазначила, що "ця акція була спрямована показати, скільки таких людей є, людей, які ув’язані і позбавлені інформації,а також показати, що ці люди потребують уваги".

Також вона додала, що "якщо ми не будемо в інформаційному просторі підтримувати і показувати, що таких людей не декілька, а десятки, що це тенденція, ми спроможні забути про цих людей. Кожен може опинитися на їх місці, тому і важливо про це говорити".

Нагадаємо, що 15 листопада на Михайлівській площі в Києві відбулась акція"Порожні стільці"на підтримку українських політичних в’язнів у Росії та Криму. А також полонених в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Крім того, правозахисник Борис Захаров зазначив, що точних даних по кількості українських політичних в'язнів немає, можна говорити про приблизно 600 заручників.

Прослухати повну версію розмови.