Гетманцев про ідею звільнення більшості працівників фіскальної служби: це махровий популізм

Гетманцев про ідею звільнення більшості працівників фіскальної служби: це махровий популізм

Ідея звільнення більшості працівників фіскальної служби — це махровий популізм, переконаний доктор юридичних наук, професор, президент Асоціації податкових радників Данило Гетманцев. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" він прокоментував можливість звільнення значної кількості працівників фіскальної служби.

"Існує думка, що під час реалізації реформи, крім розділення обов’язків між митною та фіскальною службами, необхідно звільнити 97-98% діючого складу і набрати нових професіоналів. Це жорсткий махровий популізм, який не має нічого спільного з реальністю. Якщо це буде зроблено, це буде величезною помилкою, навіть злочином проти держави", — зазначив Данило Гетманцев.

Президент Асоціації податкових радників додав, що "ми отримали у спадок від минулої влади структуру, яка дійсно була корупційною, яка використовувалась в корупційних цілях. Але ця струкрура була дуже дієвою. Там були люди, які знали, що вони роблять. Вона була такою, оскільки таким було її керівництво. Якби нове керіництво поставило інше завдання і заборонило б красти, передбаючи за це покарання, не потрібно було б звільняти жодного працівника".

 

Нагадаємо, за даними Державної фіскальної служби України, станом на січень 2017 року фактична чисельність працівників ДФС складає 41 868 працівників. 

Прослухати повну версію розмови.