У Мар'янівці на Київщині проведуть вокальний конкурс для дітей з сільської місцевості

У Мар'янівці на Київщині проведуть вокальний конкурс для дітей з сільської місцевості

У Мар'янівці на Київщині відбудеться вокальний конкурс для дітей з сільської місцевості. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" організаторка конкурсу Тетяна Сахарук розповіла про важливість і мету цього заходу.

"Малими територіями є території з кількістю жителів до 100 тисяч, тобто це села та невеличкі міста. Наша задача розвивати таланти дітей у селищах, тому  що у дітей з сіл доступ до культурної та музичної освіти недостатній. Ми говоримо про рівні можливості дітей з міст та сіл. Ми популяризуємо музичну освіту на селі, щоб діти навчалися, якщо в них є такий хист", ─ зазначила Тетяна Сахарук.

Організаторка також розповіла, чому конкурс пов'язаний з іменем Івана Козловського.

"Цей конкурс називається іменем Івана Козловського, оскільки це сама та людина, яка в 70-ті роки започаткувала взагалі створення музичної освіти в селі. До цього такої можливості не було", ─ пояснює організзаторка.

Також вона додала, що вони почали з Мар'янівки, оскільки "це селище, де Іван Козловський народився, і це одне з перших селищ, де з'явилась музична школа. Але до нас їдусь діти з усієї України, і наразі їх 150. Конкурс буде відбуватись 16─17 листопада в приміщенні музичної школи".

Прослухати повну версію розмови.