Економіст пояснив закон Ради щодо машин з єврономерами

 Економіст пояснив закон Ради щодо машин з єврономерами

Новий закон про розмитнення є компромісним, але українцям необхідно зареєструвати машини на єврономерах, переконаний економіст Сергій Фурса. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував рішення Парламенту по "євробляхах".

"В Україні та Італії є дві подібні історію щодо незареєстрованих автомобілів. Італійський уряд сказав, що або ті люди, які їздять на зареєстрованих номерах, швиденько реєструють їх або сплачують штраф у розмірі 700 євро. Жодних інших компромісів вони не укладали. А в Україні шукають компроміс з тими, хто порушує закон", ─ зазначив  Сергій Фурса.

Щодо нового закону експерт додав, що "ми побачили компроміс, який, якщо закон буде підписаний, дозволить людям сплатити значно менше податків, зареєструвавши свій автомобіль, тим більше ті автомобілі, на яких вона катаються вже протягом двох років".

Економіст також вважає, що потрібно "зменшувати ставки на розмитнення, але оскільки ми підписали угоду про асоціацію з Європейським Союзом на певних умовах, це процес буде поступовим".

Прослухати повну версію розмови.

На цю тему ─ Рада схвалила нову модель оподаткування авто з іноземною реєстрацією