Ізраїль не любить широкомасштабні угоди про мир і великі війни ─ експерт

Ізраїль не любить широкомасштабні угоди про мир і великі війни ─ експерт

Ізраїль не любить широкомасштабні угоди про мир і великі війни,переконаний заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував ескалацію конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС.

"Ізраїль не любить широкомасштабні угоди про мир і великі війни. З 2014 року, коли Ізраїль провів останню операцію в Секторі Газа, таких великих обстрілів не було", ─ зазначив Сергій Данилов.

Експерт також зробив припущення, що "зовнішня підтримка палестинців надходить з Ірану та країн, що знаходяться в орбіті Туреччини, а також окремих фракцій, які є в Саудівській Аравії. Це в першу чергу вигідно керівництву ХАМАСа в Секторі Газа. Вся їхня легітимність тримається на цій війні. Також це важливо для Ірану, щоб показати, що він має вплив на Ізраїль".

Нагадаємо, Ізраїль стоїть на межі війни з палестинськими територіями, так званим Сектором Газа. Палестинці 12 листопада нанесли ракетний удар по території Ізраїля. Було випущено більше сотні ракет. Ізраїль у відповідь наніс масований удар по палестинських територіях. Наразі командування палестинських збройних сил просить перемир'я. Ізраїль ще не вирішив, чи підтримати пропозицію палестинців про припинення вогню.

Прослухати повну версію розмови.