Харченко: місцева влада не займається вирішенням проблеми теплопостачання

Харченко: місцева влада не займається вирішенням проблеми теплопостачання

Проблема відсутності тепла пов'язана з тим, що місцева влада не докладає достатніх зусиль, щоб вирішити це, переконаний директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував надзвичайний стан, тобто відсутність тепла, в українських містах: Сміла, Шепетівка та Кривий Ріг.

"В цих містах з року в рік відбуваються одні й ті ж проблеми, які пов'язані з тим, що місцева влада не докладає достатніх зусиль, щоб їх вирішити. Місцева влада, яка за це повністю несе відповідальність, не займається вирішенням питань заборгованості своїх комунальних підприємств за газ", ─ зазначив  директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко.

Він також прокоментував, що цю проблему реально вирішити, оскільки в інших містах угоди з "Нафтогазом" підписано,  відбувається постачання газу.

"В Україні є близько 11 тисяч міст та містечок, які мають відповідні теплокомуненерго, які підписали угоди з "Нафтогазом". В них постачається газ, і все працює. А в трьох містах є проблеми. Тому зрозуміло, що проблеми саме в цих містах, а не в чомусь іншому. До речі, Київ мав схожу проблему і її вчасно вирішив. Чому не вирішила місцева влада в цих містах ─ це вже інше питання", ─ додав Харченко.

Експерт також наголосив на тому, що "доки ми не сплачуємо реальну вартість послуг, доти у нас будуть проблеми. Якщо не почнуться масові ремонти і заміни бойлерних труб подачі тепла, то наступного року таких міст може стати більше".

Нагадаємо, у Смілі, Шепетівці та Кривому Розі досі відсутнє теплопостачання. Сміла і Шепетівка оголосили надзвичайний стан.

 Прослухати повну версію розмови.