Україна ініціює позачергове засідання ТКГ у Мінську — Геращенко

Україна ініціює позачергове засідання ТКГ у Мінську — Геращенко

Українська сторона в Тристоронній контактній групі направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання у зв'язку з проведенням фейкових "виборів" на Донбасі.

Про це повідомила представниця України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Ірини Геращенко у Фейсбук.

"Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів за участі України, Росії та ОБСЄ. Наразі вже маємо відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь який момент зібрати засідання. Росія мовчить, видно, в угарі святкує "результати" маріонеточних виборів", — написала Геращенко.

За її словами, мета Кремля в організації псевдовиборів полягає у спробі легітимізації так званих "республік", посиленні закликів від Москви до "прямих переговорів Києва з Донецьком і Луганськом" та дестабілізація ситуації на фронті напередодні президентських виборів в Україні.

Докладніше - Росія щороку витрачає понад мільярд доларів на підтримку бойовиків в ОРДЛО

Геращенко додала, що Росія хоче дискредитувати переговори у "нормандському форматі", а також прагне розірвати Мінські угоди.

"Росія прагне розірвати Мінські угоди, бо це означає закінчення болісних санкцій", — зазначила вона.

Як раніше повідомляла Геращенко, Росія заявила, що визнає результати так званих "виборів" в ОРДЛО.

Нагадаємо, проросійські бойовики провели так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопада. Центральна виборча комісія України оголосила "вибори" нелегітимними.

США пообіцяли Росії санкції за "вибори" на окупованих територіях України, а Рада ОБСЄ засудила псевдовибори.