У Києві відбудеться виставка цифрового мистецтва "Samskara"

У Києві відбудеться виставка цифрового мистецтва "Samskara"

У Києві відбудеться виставка цифрового мистецтва "Samskara", метою якої є відхід від формату "картина на стіні".  Про результат спільної творчості людей з різних куточків планети в ефірі радіо "Культура" розповіла організаторка виставки Анна Духновська.

"Цифрове мистецтво є в першу чергу сучасним поглядом сучасних художників на класичне мистецтво...нинішній час та технології диктують власні вимоги, тому мистецтво теж адаптується: пензлі та полотна стають цифровими", — говорила Духновська.

Цей виставковий проект заснований на роботах художника Андроїда Джонса, який створює у власних роботах альтернативну реальність. Ціллю виставки є відхід від формату картина на стіні — на цій виставці вони будуть інтерактивними, рухомими.

За словами  Духновської, це дає змогу залучити людей до мистецтва  — під час перформансів відбувається певна подорож крізь свідомість.

Тематикою більшості робіт є особистості та їх різні вираження, додає організаторка виставки. 

До проекту "Samskara" долучилися ще й українські митці: Сергій Ващенко, який створює аудіо-візуальний перформанс зі скульптурою, та Михайло Мироненко, котрий спеціалізується на проектах, де змінюється звуки та графіка.

"Samskara" буде проходити в Будинку одягу з 15 листопада до середини січня.

Фото взяте з ФБ.

Прослухати детальніше можете за посиланням