Майже півсотні справ, переданих до суду, не розглядаються — НАБУ

Майже півсотні справ, переданих до суду, не розглядаються — НАБУ

З 166 кримінальних проваджень, в яких станом на кінець жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти до суду, у 48 справах не відбулося підготовче засідання.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомляє НАБУ, "антирейтинг" бездіяльності очолює так звана справа "тернопільських прокурорів". Суд вчергове постановив повернути обвинувальний акт. Провадження не розглядається вже майже 2 роки після передачі до суду — з 11 листопада 2016 року.

За інформацією прес-служби, наприклад, справа за обвинуваченням посадовців у завданні збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова компанія" "подорожує" по різних судових інстанціях вже близько двох років.

У НАБУ кажуть, що причини відкладання і перенесень засідань різні: об’єктивний брак суддів, неявка, хвороби або відпустки учасників процесу тощо.

 

Докладніше — Роман Маселко: Конфлікт НАБУ і САП показує, що ці органи починають демонструвати незалежність

"Вищий антикорупційний суд має поставити фінальну крапку у справах від НАБУ і САП, а винесені вироки допоможуть повернути арештовані під час розслідувань кошти в дохід держави", — йдеться у повідомленні прес-служби.

Читайте також — В Україні розпочались іспити для кандидатів до Вищого антикорупційного суду

Більш детальна інформація про провадження, розслідувані детективами НАБУ й передані до суду, міститься в інфографіці.