Курултай вперше зібрався за межами окупованого Криму — Чийгоз

Курултай вперше зібрався за межами окупованого Криму — Чийгоз

У Києві відбувається конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу VI скликання, на яку приїхало близько 200 учасників.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, Курултай вперше відбувається за межами Кримського півострова.

"Представники кримськотатарського народу очікують від президента і парламенту сигналів щодо готовності надання Криму статусу національної автономії", 
— сказав Чийгоз під час засідання Курултаю.

Прослухати

Цього року спливає термін повноважень делегатів Курултаю, який обирається на 5 років. Востаннє вищий представницький орган кримських татар збирався до незаконної анексії Криму, в 2013 році.

На сьогоднішньому засіданні заплановано до розгляду питання щодо продовження повноважень нинішніх делегатів вищого представницького повноважного органу кримськотатарського народу, а також виключення зі складу посібників окупантів.

Читайте також — Експерт Сергій Громенко: "Перший Курултай урівняв у правах чоловіків і жінок"

Нагадаємо, Перший Курултай кримськотатарського народу відбувся в Бахчисараї в листопаді 1917 року.

У 2016 році голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров запровадив надзвичайний стан діяльності Меджлісу в умовах тимчасової російської окупації Криму, офіс Меджлісу було переміщено у Київ.

Раніше повідомлялося, що голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров видав розпорядження про скликання конференції делегатів Курултаю.

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!