США підтримують введення миротворців ООН в ОРДЛО — Волкер

США підтримують введення миротворців ООН в ОРДЛО — Волкер

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив про підтримку Сполученими Штатами введення миротворчого контингенту ООН в окуповані райони українського Донбасу.

"США підтримують місію ООН в Україні, щоб прискорити реалізацію Мінських угод і виконати ці та інші зобов'язання, включаючи безпековий і політичний компоненти", — написав Курт Волкер у Twitter.

Волкер висловив упевненість, що відновлення українського суверенітету на всій території Донецької та Луганської областей відповідає інтересам жителів тимчасово окупованих районів.

Читайте також — Волкер: Росія не знає, що робити з окупованим Донбасом

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що миротворці змусять Росію вивести свої війська з Донбасу, допоможуть роззброїти незаконні збройні формування і взяти під контроль ділянку російсько-українського кордону. За його словами, понад 40 країн заявили про готовність взяти участь у складі миротворчої місії на окупованому Донбасі.

Україна запропонувала розмістити миротворчий контингент ООН на всій території Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки кордону з Росією. Київ вважає, що миротворці зможуть стати гарантом досягнення миру. Водночас Росія, яка контролює бойовиків на сході України, виступає за обмеження мандата миротворців ООН тільки територією на лінії зіткнення.