Індивідуальні лічильники на тепло зараз можна встановити тільки в ОСББ — експерт

Індивідуальні лічильники на тепло зараз можна встановити тільки в ОСББ — експерт

Індивідуальні лічильники на тепло потрібно встановлювати одночасно у всьому будинку, тому на даний момент це можна зробити лише в тих будівлях, де ОСББ є колективним споживачем послуг. Про це в ефірі Українського радіо у програмі Плюс-мінус повідомив інженер-теплотехнік, засновник платформи Misto Energy Микола Політикін.
 
“Це комплексна система, яка повинна встановлюватись у весь будинок, не менше, ніж на 50% опалювальних приладів, але краще на 75%, як рекомендують постачальники обладнання. Якщо в нас є ОСББ, який є колективним споживачем послуги, проблеми немає. Ми дійсно можемо встановити прилади-розподілювачі в відповідності до методики розподілу, яка буде прийнята зборами співвласників будинку.  Це єдиний варіант”, — розповів Микола Політикін.
 
Нагадаємо, 24 жовтня 2018 року набула чинності постанова №829 Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок визначення технічної можливості встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та економічної доцільності встановлення приладів-розподілювачів теплової енергії, яка дозволяє встановлювати індивідуальні лічильники на тепло в будинках з вертикальною системою опалення.
 
Слухати програму повністю.