Єврокомісар Ган закликав Кабмін профінансувати Суспільне мовлення

Єврокомісар Ган закликав Кабмін профінансувати Суспільне мовлення

Європейський комісар з питань європейської політики сусідства та розширення Йоханнес Ган під час зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом заявив про необхідність профінансувати Суспільне мовлення.

Він повідомив, що перед зустріччю з представниками уряду України відвідав офіс Національної суспільної телерадіокомпанії. На думку єврокомісара, ухвалити закон про незалежного мовника з боку української влади недостатньо.

 

"Законом про фінансування суспільного мовника нехтують, це призводить до складнощів, зокрема напередодні виборів. Я думаю, всі зацікавлені в тому, щоб мати інституцію, яка, я сподіваюсь, надаватиме нейтральну об’єктивну інформацію про те, що відбувається. Така інституція вимагає адекватного постійного фінансування ", зазначив Ган.

Докладніше — Від уряду вимагають дофінансувати Суспільне

Нагадаємо, посли G7 висловили стурбованість критичним недофінансуванням Суспільного мовлення.

Європейська мовна спілка також закликала забезпечити належне фінансування Суспільного.

Голова правління Національної суспільної телерадіомовної компанії Зураб Аласанія в ефірі Українського радіо заявляв, що депутати зрізали фінансування НСТУ, до 15 грудня парламент має прийняти бюджет країни. Але саме перед другим читанням проект бюджету потрапляє на Банкову, в Адміністрацію Президента України, де доводиться "до ладу".