Переможці виборів в ОРДЛО вже відомі — Грицак

Переможці виборів в ОРДЛО вже відомі — Грицак

Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу повідомив, що вже відомо, хто виграє так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За його словами, в адміністрації президента Росії уже намалювали перемогу для Пушиліна в так званій "ДНР" (55%) та Пасічника — в так званій "ЛНР" (63%).

Василь Грицак додав, що, наприклад, деякі дільниці вже проголосували достроково під наглядом своїх російських кураторів.

"Російські військовослужбовці голосують за фейковими паспортами, щоб підвищити явку на "виборах", — сказав глава СБУ.

Докладніше — США закликають Росію скасувати бутафорські "вибори" в ОРДЛО

За його словами, незаконні вибори на Донбасі намагаються легалізувати за допомогою фейкових іноземних спостерігачів  бойовиків, які представляються журналістами, експертами або бізнесменами.

СБУ оприлюднить сьогодні списки районних виборчів штабів у Донецьку та Донецькій області.

Докладніше — Японія вважає "вибори" в ОРДЛО незаконними

Як повідомлялося, проросійські бойовики призначили "вибори" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей на 11 листопада.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков відмовився відповідати, чи визнає Кремль так звані "вибори" на окупованих територія Донбасу, додавши, що спочатку потрібно дочекатися їх підсумків.

За словами представниці України у робочій групі ТКГ з гуманітарних питань Ірини Геращенко, під час переговорів в Мінську російська сторона заявила, що визнає результати так званих виборів в ОРДЛО.

На фото УНІАН — Василь Грицак.