Від уряду вимагають дофінансувати Суспільне — петиція

Від уряду вимагають дофінансувати Суспільне — петиція

На сайті Кабінету міністрів Михайло Думич зареєстрував електронну петицію з вимогою дофінансувати Суспільного мовлення.

Як пише у петиції Михайло Думич, цього року телеканали "Перший"," Культура", "Українське радіо","UA:КРИМ" та регіональні держтелерадіокомпанії, що входять до складу Суспільного, недофінансовані. Наступного року, відповідно до проекту держбюджету, Суспільне недофінансують на 45%.

"Суспільний мовник, на відміну від телеканалів відомих олігархів, де "пахне політикою", став єдиним соціальним, загальноформатним, загальнодоступним каналом, який крім всього та іншого став єдиним телеканалом для жителів окремих міст і сіл Львівщини, Івано-Франківщини, Буковини, Закарпаття та деяких інших областей, де після зникнення останнього каналу "Перший" вже місяць немає аналогового сигналу, а цифровий, так і не зв'явився, хоч і обіцяли. А на супутникову приставку у людей немає грошей.
Тому я звертаюся до всього суспільства підтримати звернення, оскільки це шанс змінити долю України у збройній агресії на Донбасі та у Криму. Не будьте осторонь!", йдеться у петиції.

Докладніше — Зураб Аласанія: нам не вказують про що говорити в ефірі, але фінансовий тиск нас може згубити

Нагадаємо, посли G7 висловили стурбованість критичним недофінансуванням Суспільного мовлення.

Європейська мовна спілка також закликала забезпечити належне фінансування Суспільного.

Голова правління Національної суспільної телерадіомовної компанії Зураб Аласанія в ефірі Українського радіо заявляв, що депутати зрізали фінансування НСТУ, до 15 грудня парламент має прийняти бюджет країни. Але саме перед другим читанням проект бюджету потрапляє на Банкову, в Адміністрацію Президента України, де доводиться "до ладу".