У Європі заговорили про нові санкції щодо російського ГРУ — The Times

У Європі заговорили про нові санкції щодо російського ГРУ — The Times

Великобританія домагається від країн ЄС введення санкцій проти високопоставлених чиновників Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації за отруєння Скрипалів у Солсбері.

Список фігурантів санкційного списку, як очікується, буде опубліковано в наступному місяці, повідомляє The Times.

За інформацією видання, міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Хант зустрічався з міністрами колишніх радянських держав, включаючи Угорщину, щоб обговорити нові санкції.

Великобританія сподівається заручитися також підтримкою Франції і Німеччини.

Докладніше: Кремль вважатиме незаконним введення нових санкцій США щодо Росії — Пєсков

"Потрібно, щоб міністри закордонних справ цих країн протягом кількох тижнів схвалили замороження активів і заборону на поїздки російських шпигунів", — зазначає видання.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США до 6 листопада має представити Конгресу висновок про дотримання Росією умов закону США про хімічну і бактеріологічну зброю через справу про отруєння Скрипалів у Солсбері.

Департамент поінформував Конгрес, що не може підтвердити, що Російська Федерація дотрималася умов, передбачених законом про контроль над хімічною і біологічною зброєю і заборону його військового застосування. Тому щодо Росії буде застосовано другий пакет санкцій.

4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в британському місті Солсбері.

Уряд Великобританії заявив, що Скрипалі була отруєні речовиною, яка була розроблена в Росії.

Росія відкинула ці звинувачення, заявивши, що всю хімічну зброю знищено в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.