Чумак: напади на активістів – це тенденція останніх років

 Чумак: напади на активістів – це тенденція останніх років

Активістка Автомайдану Катерина Бутко та правозахисник, голова правління "Правозахисна Ініціатива" Богдан Чумак прокоментували проблему нападів на активістів в ефірі Українського радіо в програмі "Активізація". Вони також озвучили свою версію нападу на громадську активістку, радницю мера Херсона Катерину Гандзюк.

"Систему правосуддя у нас не лікують. Померла Катя, і можна сказати, що у нас повністю мертва і правоохоронна система. Але якщо Катю вбили, то правоохоронна система у нас померла сама", – переконана Катерина Бутко.

Богдан Чумак наголосив та тому, що наразі для нього та решти активістів важливо чітко з'ясувати, хто є замовником нападу не тільки на Катерину Гандзюк, а й на решту активістів, що формують так званий "список Гандзюк".

"На превеликий жаль, напади на активістів – це тенденція останніх років. Далі ми плануємо дотиснути до кінця, щоб було озвучено, хто є замовниками цього вбивства. Також ми хочемо знайти всіх винних та замовників 55 нападів, які сталися протягом 2017-2018 років", – наголосив правозахисник.

Нагадаємо, що в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк. На сьогодні достеменно невідомо, хто замовив напад на активістку. 

На фото: Катерина Бутко та Богдан Чумак

Прослухати повну версію розмови.